Een moeder met tien kinderen

Margot Bosch SOS Kinderdorpen YamoussokrouEen aantal jaren geleden kwam ik Annemarie van Gaal tegen en ik vroeg haar of ik iets voor haar kon voor SOS Kinderdorpen. Zij is al jaren ambassadeur van deze geweldige organisatie. Bovendien was zij een jaar daarvoor Vrouwen Bouwen gestart. Een groepje van een aantal vrouwen dat allerlei events organiseerden om geld in te zamelen voor een nieuw te bouwen SOS kinderdorp. Een dorp in Kumasi, Ghana, was intussen gerealiseerd. Een nieuwe uitdaging stond voor de deur: Een nieuw te bouwen SOS kinderdorp in San Bernardo, Brazilie. Ik heb me meteen aangesloten bij Vrouwen Bouwen. Drie jaar heb ik heel nauw samengewerkt met oa Tineke de Groot, Maureen Wetselaar, Valentine Holst en Annemarie van Gaal. Dit was een erg inspirerend, leerzame en gezellige periode. We hebben talloze events georganiseerd, wat uiteindelijk resulteerde in bijna één miljoen Euro voor de bouw van een nieuw kinderdorp. Door omstandigheden is tijdens de drie jaar besloten het dorp te bouwen in Yamoussoukrou, Ivoorkust ipv Brazilie.

Margot Bosch SOS Kinderdorpen Yammoussoukro
Links: klein doodziek hoopje, afgeleverd bij het dorp, gevonden op een openbaar toilet. Rechts: Zes maanden straalt de gezonde baby door de goede zorg van deze moeder.

In mei 2015 had ik de eer om bij de opening van het dorp aanwezig te zijn. Dit was erg mooi, emotioneel en intens. Het meest zijn mij de geweldige moeders bijgebleven. Wat een positieve, inspirerende en warme moeders. Zij geven elke dag al hun liefde en zorg aan hun tien kinderen. Zij bieden hen een warm gezin, een veilig huis en een liefdevolle opvoeding. Wat een vrouwen! We zijn jullie heel erg dankbaar!

 

 

Leave a Reply