IS15: Platform ultrakorte presentaties

embush_is15De oude diashow lijkt zijn herintrede te doen met ‘Is15’. In het Havenkwartier krijgen 15 personen de gelegenheid een presentatie te geven met 15 dia’s. Per dia krijgen zij 15 seconden, dus in totaal slechts drie minuten en 45 seconden. Margot Bosch van het online-communicatie adviesbureau Embush vindt dat het in Deventer nog ontbreekt aan zulke avonden. De presentaties staan open voor iedereen. Het kan gaan over hobby’s, ondernemen, creativiteit ‘of het verborgen leven van lieveheersbeestjes’.
Het idee is over komen waaien uit Japan, waar onder de titel Pecha Kucha, avonden worden georganiseerd waarin mensen uit de creatieve sector zich presenteren. Inmiddels heeft elke zichzelf respecterende stad zulke avonden (Japans voor prietpraat).

Op vrijdag 16 oktober wordt de eerste Is15 in Deventer gehouden, in het voormalige Davogebouw in het Havenkwartier (20.00 uur). Volgens Bosch was er zoveel animo dat het niet moeilijk was de eerste avond te vullen. Het programma zat in korte tijd vol, met onder meer sprekers over ondernemen, het nut van websites en over de bakfiets. “Het gaat om het uitwisselen van inspirerende dingen, elkaar leren kennen en het vergroten van je netwerk”, zegt Bosch.
Samen met de mensen van SneakerEntrepeneurs (internetconcepten) wil Bosch vier van zulke avonden gaan organiseren per jaar. Een belangrijke doelgroep zijn zelfstandigen in de creatieve sector die behoefte hebben om gelijkgestemden te ontmoeten.
“Het is meer dan alleen presentatie, het gaat ook om de gezelligheid. Er is een ‘hypeman’, een dj die sfeer maakt en na afloop krijgt iedereen een Goedietas. Een tas met leuke aanbiedingen van Deventer ondernemers.” Van de presentaties worden weer filmpjes gemaakt die op de site te zien zullen zijn. Ook worden er na afloop interviews gehouden en op de site gezet.