Help mij een keuze te maken: Swelly Chatbot

Swelly is een leuke en ook zakelijk een interessante chatbot, die je kunt inzetten om anderen te vragen jou te helpen met het maken van een keuze.

Hoe werkt het? Je laadt via je telefoon 2 foto’s en vraagt anderen een keuze te maken tussen beide foto’s. De vraag kan zijn: A of B? Deze of die? Hot or Not? Hoge hakken of Sneakers? Street of trail? Of je maakt simpelweg gebruik van een #.

Je kunt nog een categorie aangeven, bijvoorbeeld Fashion, Food, Sports etc.

Na publicatie wordt de vraag geplaatst binnen de Swelly omgeving (intussen al meer dan 3 miljoen actieve gebruikers).  Je kunt de vraag ook versturen naar je eigen geselecteerde contacten. Zij maken hun keuze.  Zelf bepaal je hoe lang jouw Swell zichtbaar blijft, met een maximum van 24 uur.

Resultaat? Je kunt realtime de keuzes volgen. Na het verstrijken van de ingestelde tijd ontvang van je Swelly de uiteindelijke score van jouw Swell. Bovendien kun je per optie bekijken welke mensen hebben gestemd.


Wanneer interessant? Zakelijk gezien zijn Swells een goede manier om bij het publiek te peilen welke optie zij het meest interessant vinden. Weet je bijvoorbeeld niet goed welk beeld je bij jouw product of post wilt plaatsen? Of welke achtergrond het beste bij jouw product past? Of welke kleur mensen meer aanspreekt voor jouw social media post, website of visitekaartje? Een Swell kan jou inzicht verschaffen. Een soort moderne opiniepeiling met beeld.

Wees je er wel van bewust dat veel ontvangers van de Swell de bijbehorende vraag niet altijd goed lezen. En dat men vooral kiest voor het mooiste plaatje. 

Probeer zelf maar eens! En kijk wat het je oplevert! Open chatbot Swelly!