Nieuwe opleiding: Akademie Vogue

Sinds 1 september ben ik gestart met een opleiding aan de Akademie Vogue in Amsterdam, een particuliere opleiding op het gebied van Styling en Vormgeving. Natuurlijk wilde ik graag de opleiding combineren met mijn werk, daarom heb ik dit jaar (2019-2020) gekozen voor het volgen van één vak: Textiele Technieken. We gaan aan de slag met allerlei oude nieuwe textiele technieken. Breien, haken, weven, borduren en nog veel meer. We worden uitgedaagd om deze technieken op nieuwe manieren toe te passen, met traditionele en minder traditionele materialen.

We hebben een aantal grote opdrachten (ongeveer 6 weken). Voor deze opdracht ga je je verdiepen in een bepaalde techniek, ontwerpt een product/item, maak je het item, verzorg je een fotoshoot, maak je een moodboard, ontwerp je een kleurenpalet, leg je een werkboek aan en presenteer je alle elementen.

Iedere week hebben we een kleinere opdracht: Borduren volgens een gegeven thema. Associeer binnen het thema, kies een borduursteek, kies materiaal en maak en werkboek. Heel afwisselend en geweldig leuk om te doen!